Servis dvigal za večjo varnost in daljšo življenjsko dobo dvigala

Servis in vzdrževanje dvigalReden servis dvigal je zelo pomemben dejavnik pri obratovanju dvigala. Reden servis in vzdrževanje dvigal zmanjšujeta možnost okvar in dolgoročno pripomoreta k manjšim stroškom, večji varnosti in daljši življenjski dobi dvigala. Dvigalo vsebuje veliko pomembnih varnostnih elementov, ki jih je treba pregledovati v roku, ki ga predpisuje proizvajalec. Vzdrževalec dvigala mora vse te elemente pazljivo preveriti.

Tako reden mesečni servis dvigal kot tudi vsa popravila potekajo v skladu z Evropsko direktivo EN 95/16 in v skladu z evropskimi standardi za dvigalo skupine EN81. Prav tako so dela opravljena v skladu s pravilnikom o varstvu pri delu, saj imajo vsi vzdrževalci opravljen periodični izpit iz varstva pri delu za serviserja dvigal. 

 

Kaj obsega reden servis in vzdrževanje dvigal 


Redni mesečni servis dvigal zajema pregled vseh delov dvigala, kontrolo njihovega delovanja po navodilu proizvajalca ter odpravljanje ugotovljenih pomanjkljivosti oz. morebitno popravilo dvigal. V osnovi torej servis dvigal vključuje:

  • preverjanje pravilnega delovanja vseh varnostnih naprav, predvsem delovanja zavore pogonskega stroja, lovilne naprave,  omejilnika hitrosti, mejnega stikala, blažilnika, jaškovnih vrat in naprave za njihovo zaklepanje;
  • preverjanje nosilnih vrvi ali verig ter njihove povezave s kabino ali protiutežjo;
  • preverjanje vleke, ki je izvedena s trenjem;
  • preverjanje izolacije vseh tokokrogov in njihovih povezav z ozemljitvijo;
  • preverjanje priključkov na strelovodno instalacijo;
  • preverjanje brezhibnosti pogonskih naprav in krmilja dvigala;
  • preverjanje brezhibnosti delovanja dvigala pri vožnji od postaje do postaje v obeh smereh in pri pristajanju;
  • preverjanje zasilnih izhodov; ter
  • čiščenje in mazanje delov dvigala.

 

Servis in vzdrževanje dvigal vseh vrst 

 

Pri podjetju LIFT DVIG d.o.o. opravljamo servis in vzdrževanje dvigal vseh vrst, tipov in velikosti. Naši serviserji so visoko strokovno usposobljeni, se stalno izobražujejo in s tem ohranjajo visoko raven znanja in spretnosti skladno z razvojem tehnologije. Obseg vzdrževalnih uslug prilagodimo vašim individualnim potrebam in finančnim zmožnostim. Z veseljem vam tudi svetujemo pri izbiri vzdrževalnega programa po vaših željah.

Servis dvigal sicer vključuje popravilo dvigal, kot so:


Potrebuje vaše dvigalo popravilo? Morda reden servis ? Stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Vabljeni!