Tovorno dvigalo namenjeno izključno za prevoz tovora

Tovorna in malotovorna dvigalaTovorno dvigalo uvrščamo med dvigala, ki so namenjena in prilagojena predvsem za prevoz tovora med dvema ali več etažami. Takšen način prevoza je primeren predvsem v proizvodnih obratih in skladiščih. Tovorno dvigalo velja za zanesljivo in učinkovito tudi v zelo težkih pogojih dela, saj s svojo močno konstrukcijo in pogonom enostavno in hitro premaguje še tako težka bremena. Tovorno dvigalo je montirano v vozni jašek, ki je lahko zidan ali prevlečen s tanko pločevino. Kabina dvigala je izdelana iz jeklenega ogrodja in oblečena v jekleno pločevino. Vodila so iz vlečenih jeklenih profilov, trdo vezana s spojkami in vodena po celotni višini jaška dvigala. Vrata jaška, dvokrilna ali enokrilna, so vgrajena v zid jaška oziroma v portal jeklene konstrukcije. Pogonski agregat se nahaja kjer koli ob voznem jašku dvigala. Na agregat je vgrajen ročni ventil, ki omogoča prisilni spust dvigala v primeru prekinitve električnega toka. Direktno na hidravlične cilindre so montirani povratno blokirni ventili, imenovani tudi ventili cevnega loma. Omenjeni ventil pri povečanem pretoku hidravličnega medija zablokira iztek in tako prepreči nenadzorovano spuščanje dvigala.
Dvigala za prevoz tovora so večinoma povsem individualne rešitve, zato vam priporočamo, da jo z našim strokovnim osebjem začnete načrtovati v čim bolj zgodnji fazi gradnje objekta. Obliko tovornega dvigala je možno prilagoditi vašemu tovoru, hitrosti in vrsti pogona.

 

Malotovorna dvigala – dvigala za prevoz tovora manjšega obsega


Malotovorna dvigala so namenjena prevozu manjših tovorov nosilnosti do 300 kilogramov, kot sta npr. hrana in pijača. Zaradi tega so primerna predvsem za objekte, kot so bolnišnice, knjižnice, hoteli, šole, restavracije in trgovski centri. Prav tako takšno vrsto dvigala uporabljajo v večjih podjetjih za prevoz dokumentacije in drugega tovora.
Malotovorna dvigala predstavljajo odlično rešitev v primeru pomanjkanja prostora, saj lahko napravo popolnoma prilagodimo vašim željam in potrebam. Sestavljiva izvedba dvigala namreč omogoča vgradnjo v vsak objekt. Potrebna je le odprtina v stropu.
Na voljo so različne nosilnosti ter različni tipi etažnih in kabinskih vrat. Dvižna vrata so lahko na višini parapeta ali na nivoju tal. Nalaganje oz. dostop v kabino je lahko enostransko, prehodno ali kotno prehodno. Namestitev pogona je lahko nad ali pod jaškom. Glede na vaše potrebe lahko malotovorno dvigalo ustavlja na nivoju etaže ali pa na nivoju servisa.

Potrebujete tovorno dvigalo? Vas morda zanimajo malotovorna dvigala? Potem smo mi pravi naslov za vas. Pokličite nas ali nam pišite. Lahko nas tudi obiščete. Vabljeni!